Польські прикордонники затримали п’ятьох українців з підробленими сертифікатами вакцинації

2021-07-14-141601
2021-07-14-141601

П’ятеро українців намагалися в’їхати до Польщі з підробленими сертифікатами про щеплення проти COVID-19. На прикордонному переході Гребенне у вівторок, 13 липня, затримано п’ятьох українців, які намагалися в’їхати до Польщі з підробленими сертифікатами про щеплення проти COVID-19.

Як повідомляє «Польське Радіо» з посиланням на речника Надбужанського відділу Прикордонної служби РП лейтенанта Даріуша Cєніцького, під час детальної перевірки підтверджено, що сертифікати вакцинації були фальшивими.

Усі чоловіки були затримані, а в справі розпочато провадження щодо використання фальшивих документів при прикордонному контролі. Після завершення процесуальних дій подорожуючі також отримали адміністративні рішення про відмову у в’їзді до Польщі та їх повернули в Україну.

«Цього року прикордонники вже виявили приблизно 500 підробок різних документів, поданих на перевірку в пунктах пропуску з Білоруссю та Україною в Люблінському воєводстві. Використання неправдивих документів як автентичних, може каратися штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі від 3 місяців до 5 років», - зазначається у повідомленні.

 

varta1.com.ua: Новини