Польський аналітик назвав наступну ціль росії

Молдова

Володимир Путін протягом року після початку повномасштабного вторгнення в Україну зазнав вражаючих поразок, тому наступною мішенню Кремля може стати Молдова. Про це заявив геополітичний аналітик Кшиштоф Войчал в інтерв’ю Wirtualna Polska.

Він застеріг від спроб піти на поступки РФ, адже це підштовхне росіян до подальшої агресії.

«Якщо Кремль щось отримував і зміг досягти раніше поставлених цілей, він переходив до наступних і до реалізації більш широкого плану», - сказав він.

На його думку, є три сценарії найбільш імовірного розвитку війни в Україні. Це: поразка РФ, виграш окупантів і заморожування війни на невизначений термін. Він вважає, що після поразки Росії Україна поверне собі незаконно захоплені Москвою території та почне шлях до НАТО та ЄС.

«Якщо Україна буде етапом, а Захід піддасться, це може призвести до подальшої ескалації та розв’язання глобальної війни. Така загроза існує лише у випадку пасивності чи бездіяльності з боку Заходу», - зазначив Войчал, говорячи про третій сценарій розвитку війни.

Аналітик вважає, що Молдова може стати дуже легкою та наступною мішенню Путіна.

«Ця країна не підпадає під гарантії НАТО і не є членом ЄС. Як і Україна, Кишинів здається самотнім на міжнародній арені. Росіяни вже в Придністров'ї», - вважає Войчал.

Читайте також: росіяни розстріляли українського військовополоненого.

У Молдові та невизнаному Придністров'ї Росія влаштовує напруження, маючи на меті дві цілі - відвернути увагу світу від війни в Україні та продемонструвати якусь «перемогу» для російського народу.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт