Полтавський батальйон тероборони нейтралізував ворожий дрон

Російський дрон вів розвідку над залізничним вокзалом

Фото:інформативне

Військовослужбовці Полтавського батальйону територіальної оборони за допомогою українського глушника «ANTIDRON KVSG-6» посадили російський дрон, що вів розвідку над залізничним вокзалом.

Про це інформує видання «АрміяInform».

«ANTIDRON KVSG-6» — глушник, який нейтралізує розвідувальну техніку ворога та не дозволяє детально дізнатися про обстановку та місце розташування позицій наших захисників завдяки глушінню каналів управління та навігації розвідувального пристрою. Він може протидіяти всім дронам типу «квадрокоптер» та «крило», які працюють через GPS або «Glonas». Є компактним й швидко розгортається для роботи.

Фото: інформативне

Російський дрон побачили в небі над Південним залізничним вокзалом Полтави.

Ймовірно, він збирав інформацію про залізничну інфраструктуру міста.

«Військовослужбовці Полтавського батальйону територіальної оборони оперативно прибули на місце та за допомогою «ANTIDRON KVSG-6» посадили ворожого розвідника», — йдеться у повідомленні.

За словами заступника командира батальйону з позивним «Граф», військовослужбовці швидко нейтралізували дрон, не давши можливості противнику зібрати потрібну інформацію.

Видання зауважило, що гроші на глушник жителі Полтави зібрали на краудфандинговій платформі ЗМІСТу — це майже 380 тис грн.  

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також