Поляки почали збір коштів на 20 дронів-камікадзе Warmate для ЗСУ

Також планують придбати наземну станцію управління

ФОТО: БПЛА Warmate

У Польщі оголосили збір коштів на 20 дронів-камікадзе Warmate. Також планують придбати наземну станцію управління. Виробником є польська компанія WB Electronics. Необхідно зібрати 4 млн злотих (24,7 млн грн). Дрони та станцію керування передадуть на потреби Збройних сил України.

 «Польські безпілотники були присутні (на полі бою) з початку російського вторгнення і отримали позитивні відгуки. Ми сподіваємося, що наша невелика акція зробить щось хороше для України і продемонструє, що ми виробляємо в країні безпілотники світового класу», — написали автори кампанії.

Збір організували 39-річний підприємець Ярослав Стеркович із Кракова та Матеуш Качинський. За словами організатора збору, після перерахунку коштів компанія-виробник дронів займеться поставкою комплексу в Україну.

Один комплекс складається з станції управління і 20 дронів-камікадзе, які можуть знищувати ворожі цілі у глибокому тилу. Радіус дії — 10 кілометрів.

Наразі вже вдалося зібрати майже 29 525 злотих від 309 осіб.

Нагадаємо, це не перший збір коштів на техніку для ЗСУ в Польщі. Наприкінці червня жителі країни почали відправляти гроші на Bayraktar.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також