Помер польський військовий, на якого напала група мігрантів на кордоні з білоруссю

Помер у лікарні

Польський військовий, на якого 28 травня напала група мігрантів на білоруському кордоні, помер у лікарні. Про це повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Комиш.

Попри зусилля лікарів, польський військовий Матеуш, якого поранив ножем іноземець-нелегал поблизу кордону з Білоруссю, помер у лікарні.

«Його самовідданість і відданість Батьківщині є прикладом найвищої мужності. Ми поділяємо біль з його родиною та близькими. Вшануймо його пам'ять», - написав міністр.

Інцидент біля кордону стався 28 травня. Військовослужбовця польського війська поранили близько 04:30 поблизу прикордонного села Дубичі Церковні. Група з близько 50 іноземців намагалася силою перетнути кордон. Нападники кидали в польських патрульних гілки й каміння. Один із них поранив польського солдата. 

Прикордонник надав постраждалому першу медичну допомогу, а в цей час іноземці продовжували агресивно поводитися, нападаючи на потерпілого й офіцера прикордонної служби. Постраждалого й офіцера захищали від нападників автомобілі. Бійця каретою швидкої допомоги забрали до лікарні.

Після нападу, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск 29 травня оголосив, що його країна відновить буферну зону на кордоні з Білоруссю.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також