Помер в лікарні: у Закарпатському ОТЦК прокоментували смерть мобілізованого чоловіка

Омбудсмен заявляв про побиття чоловіка

Днями до представника омбудсмана у Закарпатській області звернулася місцева мешканка, яка повідомила, що її батька начебто незаконно затримали працівники ТЦК, а після побоїв він помер. Він опублікував допис стосовно "Побиття та смерті мобілізованого громадянина України".

У зв'язку з цим Закарпатський ОТЦК та СП прокоментував цю ситуацію. Зазначається, що згаданого чоловіка, 28 серпня забрала поліція, після того, як він побив свою співмешканку.

"Громадянин був доставлений до 2-го відділу Мукачівського РТЦК та СП для перевірки військово-облікових даних, внаслідок чого було встановлено що Громадянин підлягає призову на військову службу по мобілізації, після проходження військового лікарської-комісії (Нагадуємо що ВЛК являються позаштатними та жодним чином не підпорядковуються ТЦК та СП) був призначений до відправки в команду до навчального центру", - зазначають у ТЦК.

Вже 1 вересня, за словами ТЦК, під час транспортування до навчального центру чоловік звернувся до супроводжуючих військовослужбовців зі скаргами на погіршення самопочуття, військовослужбовцями було прийнято рішення про виклик карети швидкої допомоги.

"Громадянина було госпіталізовано до КНП «Свалявська міська лікарня» Свалявської міської ради Закарпатської області, на жаль 04.09.2024 року Громадянин помер в лікарні, за висновком судово-медичної експертизи встановлено, що смерть настала внаслідок природного захворювання (ішемічний інфаркт лівої півкулі головного мозку) та не пов'язано з травматичними подіями", - додають в обласному ТЦК.

Після оприлюднення допису Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, керівництво Закарпатського ОТЦК та СП негайно провело робочу зустріч з представником Уповноваженого в Закарпатській області Андрієм Крючковим, де було обговорено цей інцидент та надано всю необхідну інформацію для подальшої взаємодії.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також