Помер видатний композитор та Народний артист України (ФОТО)

6raf75r5yf1emnzrrf8c
6raf75r5yf1emnzrrf8c

Сьогодні, 3 грудня, у віці 66 років відійшов у вічність композитор, співак, народний артист України Мар’ян Гаденко. Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької облради.

«Він пішов, залишивши величезний спадок для нашої культури. Його постать назавжди залишиться в наших серцях, а його творчість лунатиме й надалі, прославляючи всю Україну загалом, та Буковинський край зокрема», – повідомила Чернівецька обласна рада.

Мар’ян Гаденко народився 15 вересня 1955 року у місті Сторожинець Чернівецької області. Дитинство та молодість пройшли у Чернівцях. Його будинок розташований за 100 метрів від будинку Назарія Яремчука і за 100 метрів від будинку Володимира Івасюка.



Мар’ян Гаденко служив у органах внутрішніх справ. Закінчив у 1982 році Чернівецький державний університет, здобув професію економіста. Потім став жити у Києві. 27 років служив у внутрішніх військах України.

На пенсію Гаденко пішов із посади заступника командувача внутрішніми військами Міністерства внутрішніх справ України у званні полковника міліції.

Десять років упродовж 1988-1998 років служив у Львові на посаді начальника відділу боротьби з організованою злочинністю на Львівській залізниці.

У 1997 він отримав звання «Заслужений артист України», у 1999 – звання «Народний артист України», у 2006 – орден «За заслуги» ІІІ ступеня, у 2015 – орден «За заслуги» ІІ ступеня.

varta1.com.ua: Новини