Померло 4 людей на Львівщині від можливого отруєння газами від гнилої картоплі

Поліція відкрила кримінальне провадження

Поліція відкрила кримінальне провадження з причини загибелі чотирьох осіб, тіла яких знайшли у підвалі житлового будинку у Львівському районі

Про цей інцидент розповідає ГУ Національної поліції у Львівській області.

9 серпня о 20.00 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення від мешканки одного з сіл Львівського району про те, що у своєму підвалі вона виявила чотирьох осіб без ознак життя. За словами заявниці, підвал вона надала в користування своїм знайомим-односельчанам для зберігання овочів.

Правоохоронці встановили особи загиблих – мешканців села віком 71, 67, 52 та 56 років -- подружня пара та двоє братів. Усі мешканці того ж села.

Також попередньо встановлено, що оскільки підвал був заповнений картоплею, частина якої вже загнила. Відбулось загазовування приміщення продуктами гниття, якими, ймовірно, й отруїлись загиблі.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за п.1 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України з приміткою «нещасний випадок».

Наразі розслідування триває, призначені відповідні експертизи, правоохоронці встановлюють обставини події.

До місця події скеровано рятувальників 15-ої державної пожежно-рятувальної служби м. Городок, відділення радіаційно-хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Львівській області, оперативну групу Львівського районного управління, медиків, працівників поліції, газову службу та інші невідкладні служби.

Рятувальники в засобах індивідуального захисту органів дихання дістали тіла з підвалу. Також провели розвідку першого, другого поверхів житлового будинку та горища, перекрили газовий вентиль, забезпечення освітлення та обгородження місця події.

Читайте також: У Львові під час одержання хабаря затримали адвоката

«Така висока концентрація газів ймовірно могла виникнути через процес гниття картоплі, яка була в підвальному приміщенні. Під час розкладу органічних матеріалів, таких як картопля, виникають різні хімічні реакції, які можуть виділяти небезпечні гази», – припускають рятувальники. 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб