«Попереду — складні битви»: Зеленський про ситуацію на фронті

Росіяни готуються до нових потужних ударів

На півночі України триває повільний відхід окупантів, після них залишається суцільна катастрофа й дуже багато небезпек. Про це сказав Президент України у відео зверненні.

«Перше — бомбардування можуть тривати. Друге — вони мінують всю цю територію. Мінують будинки, мінують техніку, навіть тіла убитих людей. Дуже багато розтяжок, дуже багато інших небезпек...», — йдеться у повідомленні.

За даними Зеленського, українські воїни просуваються вперед, але наразі неможливо повертатися до звичайного життя, як було, на тих територіях, які повернуті після боїв. Оскільки територію заміновують російські воїни і її треба розмінувати.

"На сході нашої країни ситуація залишається вкрай складною. Російських військових наганяють на Донбас, на Харківський напрямок. Вони готуються до нових потужних ударів. Ми готуємося до ще більш активної оборони. Використовуємо всі можливості — як внутрішні, так і зовнішні. Обов’язково.

Ще раз підкреслюю: попереду — складні битви. Зараз іще не можна думати, ніби ми вже пройшли всі випробування. Ми всі хочемо перемоги. Але коли вона буде — кожен це побачить. Кожен це відчує — що настає мир", — сказав Зеленський.

,

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також