Попереду важкі місяці, але Україна може уникнути повного блекауту - ДТЕК

росіяни не мають шансів занурити Україну в темряву

Фото: ілюстративне

Кілька українських посадовців попередили, що країну чекає сувора зима, але вона може вистояти перед російськими ракетними ударами по її інфраструктурі.

Про це інформує CNN.

Максим Тимченко, генеральний директор енергетичної компанії ДТЕК, висловив упевненість у тому, що «росіяни не мають шансів занурити Україну в темряву».

Однак спостерігається дефіцит електроенергії та проблеми з передачею електроенергії, сказав він у п'ятницю на Kyiv Security Forum.

У столиці, за його словами, компанія намагається запровадити «віялові контрольовані відключення електроенергії: 3-4 години подачі електроенергії, потім 4-годинна перерва. Така ситуація збережеться, сподіваємось, лише до наступного тижня, якщо не буде більше атаки. Але ми готові до подальших атак», – наголосив Тимченко.

За його словами, ударів зазнали всі шість електростанцій ДТЕК, причому деякі з них кілька разів. За його словами, станом на п'ятницю компанії вдалося повернути їх усі назад в мережу.

“Нам вдалося накопичити достатній запас вугілля для країни, а не тільки для нашої компанії. Ми маємо достатньо сховищ газу, щоб використовувати газ для виробництва електроенергії. Таким чином, ми маємо достатньо потужностей для всієї країни», – сказав Тимченко.

Проблема, однак, зі зв'язком та передачею, додав глава ДТЕК.

«Трансформатори, підстанції, високовольтні трансформатори – це те, чого нам не вистачало, і чому ми звертаємося до наших міжнародних партнерів. Частина обладнання вже на шляху до України», – сказав він.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів