Поради водіям: як у військовий час заощадити на бензині

Декілька корисних порад водіям у цей нелегкий час

Зараз ціни на бензин помітно збільшилися в Україні і за її межеми. Багато АЗС закрилися, а в деяких регіонах на заправках спостерігається дефіцит пального.

Дозволимо собі дати декілька правильних звичок водіїв, які допоможуть заощадити витрату пального і менше платити за бензин.

Плавна, не різка їзда

Плавна їзда з м’яким гальмуванням і акуратними поворотами заощадить вам значну кількість пального. Уникайте різких поворотів і різких гальмувань. Старайтеся дотримуватись кількості обертів двигуна не більше 2000 в хвилину.

Постарайтеся максимально об’їжджати ями та вибоїни. По можливості пересувайтеся в суху погоду, оскільки їзда в дощ збільшує витрату палива на 15 %.

Охолодження авто

Намагайтеся не перегрівати машину. У жарку погоду провітрюйте салон та паркуйте машину в тіні. Перегріте повітря помітно збільшує витрату палива в машині.

Відключення обладнання

Якщо ви виходите з машини — обов’язково відключайте обладнання і всі прилади, адже вони працюють від двигуна. Увімкнені фари можуть вплинути на витрату бензину.

Тиск в шинах та заміна шин відповідно до сезону

Недостатній тиск в шинах може збільшити витрату палива на 3 %. Шини можна підкачати самостійно, або попросити працівника заправки. Також дуже важливо змінити зимові шини на літні, оскільки надіта не по сезону «гума» сильніше витрачає паливо.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також