«Поранених утопили разом із крейсером»: батько загиблого на крейсері «Москва» моряка звинуватив владу РФ у вбивстві

Приховували масштаби катастрофи

Фото ілюстративне

Батько російського строковика, який загинув на підбитому українськими захисниками крейсері «Москва», звинуватив військово-політичне керівництво Росії у вбивстві екіпажу флагмана Чорноморського флоту РФ. Про це батько російського строковика написав на своїй сторінці у «Вконтакті», пише «Оbozrevatel».

За словами Дмитра Шкребця, моряків ніхто навіть не намагався врятувати, кількість загиблих жахає.

При цьому тих, хто вижив, за словами Шкребця, втопили разом із крейсером, щоб приховати масштаби катастрофи.

З моменту підбиття та подальшого затоплення крейсера «Москва» батько Дмитро Шкребець намагається знайти відповіді на питання, що трапилося з його сином. Командування Чорноморського флоту РФ, а за ним — і прокуратура, а також всі можливі інстанції, куди він звертався, заявляють, що його син моряк-строковик Єгор Шкребець «зник безвісти» серед моря.

«З 11.04 по 13.04 крейсер «Москва» практично не змінював координати. Із записок члена команди: «Ми спостерігали надводні платформи з видобутку нафти або газу, ми постійно їх бачили». 80 миль від острова «Зміїний» або від Одеси (плутаються в словах ), так їх навчили говорити», — пише він.

Чоловік  звинуватив російське командування у вбивстві екіпажу крейсера.

Нагадаємо, увечері 13 квітня стало відомо — українські військові успішно поцілили ракетами «Нептун» у ракетний крейсер «Москва» — флагман Чорноморського флоту ВМФ Росії. Міністерство оборони РФ одразу заявило про «повну евакуацію» екіпажу. Згодом висунули офіційну версію: на кораблі нібито здетонував боєприпас, це спричинило пожежу.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена