Порошенко подав до суду на львівських прикордонників: вимагає півмільйона моральної компенсації

У грудні його не випустили за кордон на зустріч із прем'єр-міністром Угорщини

Петро Порошенко вимагає 500 тис. грн моральної компенсації за те, що його торік не випустили за кордон на зустріч із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. П'ятий президент України подав до суду на 7-й прикордонний Карпатський загін Держприкордонслужби України. У середу, 17 січня, справу почне розглядати Львівський окружний адміністративний суд, засідання заплановане на 16:00. Про це повідомило видання ZAXID.NET, якому вдалось з власних джерел отримати підтвердження про наявність позову.

Нагадаємо, 1 грудня 2023 року Петро Порошенко через пункт пропуску «Краківець-Корчова» намагався потрапити за кордон. Політик пояснював, що мав відрядження, яке підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Прикордонники відмовили у виїзді й не коментували рішення.

«Знову театр абсурду на кордоні. Маю підписане відрядження головою Верховної ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту», — зазначив Порошенко.

Згодом речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що відрядження скасувала Верховна Рада. Сам політик назвав такі дії перешкоджанням дипломатичній роботі та ударом по обороноздатності України.

Згодом «Українська правда» повідомила, що скасував закордонне відрядження віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко, оскільки отримав лист з приміткою «Для службового користування». Зміст листа не розголошували.

Наступного дня після інциденту Служба безпеки України повідомила, що нардепу скасували відрядження через заплановану зустріч із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. У відомстві вважають, що росія хотіла використати цю зустріч проти України.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також