Порошенко повертається до України (ФОТО)

П'ятий президент України Петро Порошенко вилетів із Варшави і має прибути до України сьогодні.

Петро Порошенко має прилетіти 17 січня до Києва, о 9 годині в аеропорт імені Сікорського в Жулянах, де його вже чекають тисячі прихильників та політичних соратників. Про це повідомляє «ВВС Україна».

Його можуть затримати в аеропорту одразу ж після повернення до України на вимогу Служби безпеки та Державного бюро розслідувань.

Порошенка звинувачують у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у період 2014–2015 років, під час постачання енергетичного вугілля з території самопроголошених «ДНР-ЛНР».

Правоохоронці, впродовж місяця, проводили слідчі дії проти Порошенка, який покинув Україну 17 грудня, а суд арештував його майно.

Засідання суду має відбутись 17 січня — самі адвокати просили призначити засідання на день повернення. Початок засідання запланований на 11 годину ранку.

За даними «Бабель», тим часом в аеропорту «Київ» почався мітинг прихильників Петра Порошенка. Наразі, зібралося близько тисячі людей, які очікують його прибуття.

В аеропорту Жуляни присутня велика кількість правоохоронців. 

ОНОВЛЕННЯ: в 9:27 Нардеп Гончаренко заявив, що біля стійки паспортного контролю Порошенко зустріли слідчі Державного бюро розслідувань і зараз не віддають паспорт.

О 9:38 паспорт Порошенку повернули.

Трансляція: «Бабель»

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена