Посадовці держпідприємств хотіли передати рф українські судна за фіктивний борг

СБУ спільно з правоохоронцями Іспанії вдалося заблокувала спроби рф заволодіти українськими суднами

Фото: Офіс Генерального прокурора

СБУ у співпраці з правоохоронцями Іспанії завадила рф заволодіти українськими риболовецькими суднами у Середземному морі.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що посадовці державних підприємств воднотранспортної галузі планували передати державі-агресору два українські риболовецькі траулери за фіктивно створені борги. Фігуранти, вступивши у змову з громадянами рф, передали в оренду російської компанії два судна вартістю 10,2 млн доларів США.

Фото: Офіс Генерального прокурора

 
«У подальшому вони намагалися передати їх державній корпорації розвитку «ВЕБ.рф» нібито за борги України перед рф – як сплату фіктивного боргу за накладення Україною арештів на російські активи ПАТ «Промінвестбанк».

З цією метою посадовці держпідприємств найняли екіпаж з громадян рф та перегнали судна до Іспанського порту Лас-Пальмас.

Кошти, отримані за оренду суден, посадовці держпідприємств  перераховували на банківські рахунки підконтрольних юридичних компаній та адвокатських об’єднань за надання фіктивних послуг та в подальшому обготівковували їх», – йдеться у повідомленні.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Правоохоронці провели низку обшуків. Слідчі дії тривають.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова

Читайте також