Посадовці ще однієї країни отримали рекомендації видалити «TikTok»

Рекомендація стосується робочих гаджетів

Фото ілюстративне

Уряд  Ірландії надав рекомендації своїм посадовцям, в яких пропонується видаляти соцмережу TikTok зі своїх робочих гаджетів. Про це пише видання Reuters.

Голова Національного центру кібербезпеки Ірландії заявив, що  соцмережа «TikTok» знаходиться на «дуже високому рівні, якщо не на найвищому, з точки зору обсягу даних користувачів, які він збирає».

Це створює ризик, враховуючи характер китайського законодавства щодо збору розвідувальної інформації.

«Якщо ризик існує в такому контексті, то це ставить нас у ситуацію, коли логічним аргументом є те, що ми повинні застосувати розумний підхід, заснований на оцінці ризиків, і гарантувати, що урядові дані не можуть бути скомпрометовані таким чином», — повідомив директор Національного центру з комп'ютерного захисту (NCSC) Річард Браун.

В чому бачать загрозу мережі TikTok?

Білий дім 27 лютого надав федеральним відомствам Сполученим Штатам Америки місяць для видалення китайського відеододатку «TikTok» з усіх урядових гаджетів.

У Канаді державним службовцям теж заборонили користуватися TikTok на робочих пристроях. Уряд країни побоюється, що Пекін може мати широкий доступ до даних користувачів.

так, 27 лютого працівників Єврокомісії також попросили видалити TikTok з робочих і особистих пристроїв — цей захід пов’язують із кібербезпекою.

Читайте також: очільник Мінцифри розповів, чи заборонять в Україні популярний застосунок

Після Європейської комісії використовувати відеододаток «TikTok» на робочих телефонах заборонила і Рада Європи.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена