Посадовець комунального підприємства Львівської міськради, налагодив канал незаконних «трафіків» військовозобов’язаних: відео затримання (ВІДЕО, ФОТО)

Всі подробиці

У Львові відбулося затримання посадовця Львівської міської ради співробітниками СБУ. Заступника директора Львівського комунального підприємства «Транспортна фірма Львівспецкомунтранс» Беднарського Олександра Віталійовича затримали за підозрою в організації каналу незаконного перетину державного кордону України для громадян України, котрі підлягають призову та мобілізації для проходження військової служби в умовах воєнного стану. Про це повідомляла Варта 1 вчора, 18 квітня.

Сьогодні у прес-службі СБУ Львівщини  повідомили подробиці та відео затримання чиновника.

«Служба безпеки блокувала діяльність ще одного каналу незаконних «трафіків» для ухилянтів за межі України. Організатором оборудки виявився 31-річний заступник директора одного з Львівських комунальних підприємств. Ділок обіцяв допомогти трьом військовозобов’язаним безперешкодно перетнути кордон, а саме внести їх дані до системи «Шлях», - повідомили в СБУ.

На організації такої «схеми» фігурант мав намір «заробити» $38 000 США.

Зазначено, що отримавши $8 000 США з першого «клієнта», посадовець збільшив вартість своїх «послуг». Надалі, з двох інших втікачів, він вимагав по $15 000 США.

Правоохоронці затримали посадовця «на гарячому» в порядку ст. 208 КПК України під час одержання чергової частини неправомірної вигоди - $10 000 США.

Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Матеріали справи скеровано до суду для обрання йому міри запобіжного заходу - тримання під вартою.

Відео затримання: 

Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності інших учасників схеми.

Що відомо про Олександра Беднарського

Фото: Львівмедіа

Олександр Беднарський, як свідчать відкриті джерела, обіймає керівну посаду у «Спецкомунтрансі» щонайменше з вересня 2016 року.

Читайте також: СБУ затримала посадовця Львівської міської ради

Також він входив до міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби. ЛКП «ТФ Львівспецкомунтранс» — єдине комунальне підприємство у Львові, що надає послуги з вивезення твердих побутових відходів та рідких нечистот з міста.

 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також