Пошкоджено Одеський національний художній музей: наслідки російської атаки (ФОТО)

«Привітали» музей зі 124-річчям

Фото: Одеська обласна військова адміністрація

Вночі російські окупанти атакували Одесу різними типами ракет та ударними дронами. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

За його словами п’ятеро місцевих жителів отримали поранення. Їх ушпиталено.

«Є влучання ракет у середмістя та по промисловій будівлі, що вже не використовувалася. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька багатоповерхових житлових будинків та музей в історичній частині міста (зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО)», - додав Олег Кіпер.

Очільник показав наслідки удару по Одеському національному художньому музею.

«6 листопада Одеському національному художньому музею виповнюється 124 роки.  Саме в ніч на 6 листопада російські нікчеми «привітали» нашу архітектурну пам’ятку ракетою, що влучила поруч.  У будівлі пошкоджені стіни, вибиті деякі шибки та скло. Проводяться роботи з обстеження та фіксації пошкодження чергового обʼєкту в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», - повідомив голова ОВА.

Фото: Одеська обласна військова адміністрація

Зазначено, що ударні дрони типу  «Shahed-131/136» росіяни спрямували по припортовій інфраструктурі Одеси. 15 безпілотників знищили сили ППО.

Загалом пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автівки з зерном.

Фото: Сили оборони півдня України

Пожежу оперативно ліквідовано. Правоохоронці фіксують чергові злочини терористів.

Як інформують у Повітряних силах України, з 20.00 вечора 5-го до опівночі 6-го листопада 2023 року окупанти атакували Україну кількома типами ракет та ударними  дронами.

Було випущено по одній керованій авіаційній ракеті Х-31 та Х59 із повітряного простору окупованої Херсонщини. Також зафіксовано пуск протикорабельної ракети П-800 «Онікс» та балістичної ракети «Іскандер-М» з території окупованого Криму. Із району мису Чауда (Крим) зафіксовано пуски 22 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Читайте також: росія атакувала ракетами Одещину вчора

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 15 ударних БпЛА “Shahed-136/131” та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також