Потенційний новий наступ рф влітку: прогноз, чого очікувати

Ворог розраховує на те, що Україна не встигне отримати західне озброєння, - експерт

Фото ілюстративне

Російсько-українська війна продовжується і рф може планувати новий великий наступ влітку цього року, заявив в ефірі телемарафону керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, пише Уніан.  

«Зрозуміло, що будуть намагатися перегрупуватися нашвидкуруч, взяти місяць-півтора паузи та спробувати влітку просунутися, оскільки вважають, що західна допомога не доїде вчасно. Але я думаю, що  Україна на літо вже певне озброєння від наших партнерів отримає, та й наші позиції точно не будуть у гіршому стані», – сказав Мусієнко.

Воєнний оглядач також прокоментував інформацію про можливу нову хвилю мобілізації в росії після президентських виборів. 

«Та інформація, яка зараз є мережі про те, що рф хоче призвати ще 300 тисяч людей, нібито вже є накази Шойгу, можливо вони це й планують. Але, по-перше, я не думаю, що вдасться 300 тисяч за два місяці зібрати. І, по-друге, я передбачаю, що це буде така собі Будьонівська гвардія, кавалерія, тільки без коней. Тому що озброєння вони точно не встигнуть отримати», – зазначив Мусієнко.

Раніше повідомлялося, що російські війська продовжуватимуть поточні наступальні дії.

Метою є дестабілізації українських оборонних ліній навесні 2024 року, одночасно готуючись до нових наступальних зусиль влітку 2024 року. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також