"Потерпи, маленька, ти витримаєш": зоозахисниця розповіла подробиці отруєння собак у Львові

otravlenie-u-sobaki
otravlenie-u-sobaki

Тіла собак, яких, ймовірно, отруїли у Львові на ринку «Галицьке перехрестя», завезли в паталого-анатомічну лабораторію на розтин. Зоозахисники очікують сьогодні на результат дослідження. Він зможе підтвердити факт отруєння тварин.


Про це розповіли опікунка тварин Марта Проць і голова ГО  "Еко-Прогрес” Устина Бойко, пише «Dailylviv.com».


Марта Проць згадує про цей страшний ранок: «Це було зранку о 10 годині. Коли я прийшла на роботу на ринок »Галицьке перехрестя, то побачила собачку Плямку, яка в центральному ряді базару дуже скавуліла, перебирала лапками. З мордочки у неї пішла піна. Потім вона забилась у конвульсіях.


Я почала шукати другого собачку, Біма. Побачила, як він страшно скавулів і також бився в конвульсіях. Зміг пробігти декілька метрів, потім впав, ще пробіг, впав і помер.


Тоді я прожогом вхопила Плямку в машину і мерщій — до ветеринара. Дорогою вона помирала, плакала, перебирала лапками. Я її просила: "Потерпи, маленька, ти витримаєш. Але вона дорогою в машині біля церкви Покрови померла. Так що до вета я вже привезла труп.


Після цього я повернулась на базар і викликала поліцію. Адміністрація ринку була страшенно незадоволена, почала пресувати працівників ринку, включно і мене. Тепер змушують забрати вже стареньких тварин, собак і котів, геть з базару. В мою сторону були висловлювання, якщо я машину не заберу з території ринку, то позвільняють працівників ринку.


Потім я двох собачок, які померли, завезла в паталого-анатомічну лабораторію, де проводився розтин. За попередніми висновками — отруєння. До кінця дня буде результат дослідження", — розповідає жінка.


Як повідомила виданню голова ГО  "Еко-Прогрес” Устина Бойко, опікунка собак Марта Проць написала заяву у Личаківський райвідділ поліції.


«Увечері чекаємо на результати розтину. За фактом жорстокого поводження з тваринами поліцейські відкрили кримінальне провадження та правоохоронці встановлюють усі обставини загибелі двох собак. Ми сподіваємось на співпрацю поліції та чесне покарання злочинців. Особисто прошу поліцію, чесно з’ясувати, хто причетний до вбивства двох собак», — наголошує Устина Бойко.


Волонтерка припускає, що адміністрація ринку може бути причетна до загибелі тварин, оскільки про подібні випадки уже повідомляли раніше.


Нагадаємо, 6 серпня, близько 11:00 год, до поліції надійшло повідомлення від 53-річної львів’янки про те, що в районі ринку «Галицьке перехрестя» невідомі отруїли собак.

varta1.com.ua: Новини