Потрібне посилення мобілізації в Україні: генерал-майор запасу вказав на важливі нюанси

Що він пропонує

Фото ілюстративне

У той час, поки військові воюють, політики повинні не піаритися на війні, а робити практичні кроки у як мінімум трьох напрямках для наближення перемоги. Про це розповів Сергій Кривонос, генерал-майор запасу в ефірі Апостроф TV

Генерал Кривонос назвав такі фактори:

  • підняття рівня економіки та переведення її на військові рейки;

  • підготовка населення до захисту України

  • фортифікаційне обладнання територій для захисту від можливих наступів росіян.

«Наразі ми маємо певні обмеження по допомозі від США та Європи. В Штатах ця допомога зараз може бути затримана за певними напрямками. Але крім нас ніхто воювати не буде. І якщо ми хочемо переломити ситуацію, ми повинні працювати всередині країни», - наголосив Кривонос.

Так,  Кривонос вважає що необхідно покращити рівень мобілізації, а також рівень підготовки особового складу.

Надання літаків союзниками не розв'яже проблеми водночас, оскільки їх треба розмістити на аеродромах, що постійно обстрілюються росіянами. Тому передусім необхідно посилити рівень ППО.

Іноземні партнери спостерігають за тим, як розвивається ситуація в самій Україні та гучні корупційні скандали аж ніяк не сприяють покращенню репутації.

они спостерігають на реакцію нашої влади. І вони бачать, що корупціонери звільняються і тихо зникають. А по людях, які захищали країну, тривають кримінальні справи - Червінський, Дудін... Почалося обливання брудом Залужного. І це не найкраще показує ситуацію в країні", - заявив генерал-майор.

Він також висловився про ідею рекрутингу, назвавши її непоганою, проте, не для воєнного часу.

«Мало хто захоче йти в підрозділи в траншеях. Тому це маніпулятивна заява», - пояснив Кривонос.

На думку Кривоноса, важливою є підготовка населення. Уже зараз можна навчати людей пересування, стрільбі, риттю окопів, тактичній медицині.

Це дозволить призовникам набагато краще себе почувати в першому бою.

Читайте також: генерал Залужний назвав основні проблеми мобілізації в Україні

Для довідки: Сергій Кривонос - український політичний та військовий діяч, генерал-майор запасу ЗСУ, перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗС України (2016—2019).

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України (2019-2020).



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також