Потужна злива наробила лиха у Львові: пошкоджені автомобілі, лінії електропередач і дахи

У місті відновлено рух електротранспорту, окрім маршруту на вул. Торфʼяній

Фото архівне Ілюстрація: ФБ/Ігор Зінкевич

Підтоплення, декілька повалених дерев та пошкодження дахів: у Львівській міській раді повідомили про наслідки негоди, яка «накрила» місто у другій половині  дня, 5 липня.

Як зазначається, потужна злива вчора увечері завдала місту збитків. Є незначні підтоплення, кілька повалених дерев, пошкодження покрівель, автомобілів, а також мереж зовнішнього освітлення у Брюховичах. Комунальні служби ліквідовують наслідки негоди.

Як повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, у Галицькому районі частково пошкодило 9 покрівель за такими адресами: вул. Куліша, 12, вул. Куліша, 15, вул. Вітовського, 16, вул. Бандери, 2, вул. Війтовича, 12, вул. Грушевського, 7, вул. Чайковського, 13, вул. Тарнавського, 108, вул. Гонти, 8. Також зафіксували підтоплення на вул. Джерельній, а у парку Цитадель повалило дерева.

У Франківському районі негода частково пошкодила 7 покрівель за адресами: вул. Наукова, 28, вул. Наукова, 86, вул. В. Великого, 63, вул. Симоненка, 10, вул. Коновальця, 97, вул. Єфремова, 24, вул. Сарʼяна, 3. Також зафіксували підтоплення на вул. Сахарова, а на вул. Горбачевського, 19 впала гілка.

У Шевченківському районі частково пошкоджені дві покрівлі — на вул. Лінкольна, 39 та вул. Ветеранів, 6, та підтопило перехрестя вулиць Липинського–Хмельницького, а також вул. Торф’яну. Також, внаслідок негоди, пошкоджено близько 10 автомобілів та 70 кв. м дорожнього покриття.

У Сихівському районі теж зафіксували незначне підтоплення на перехресті вулиць Зелена–Луганська, у Личаківському — підтоплення на вул. Кукурудзяній, а у Залізничному районі — на вул. Виговській (біля ТРЦ «Південний»).

За інформацією ЛКП «Львівсвітло», на вул. Іздрика, у Брюховичах, пошкоджено мережу зовнішнього освітлення внаслідок падіння дерева. А на вул. В. Великого, 59 тимчасово відсутнє вуличне освітлення.

Станом на ранок 6 липня,  рух електротранспорту у місті  відновлено, окрім маршруту № 9 на вул. Торфʼяній, де працює аварійна бригада.

Як повідомляє «Львівобленерго», впродовж вечора 5 липня та сьогодні вночі енергетики відновили електропостачання близько двох сотень населених пунктів, які залишились без електроенергії на Львівщині через грози.

Роботи ускладнювало подальше проходження грозового фронту, адже протягом ночі з’являлись нові відключення в електромережах.

Станом на 8 годину сьогодні, через стихію знеструмлені 81 населений пункт повністю та 57 частково у:

  • Центральному РЕМ (Перемишлянська, Пустомитівська, Жидачівська, Миколаївська частина);
  • Західному РЕМ (Яворівська, Жовківська, Городоцька, Мостиська част.);
  • Карпатському РЕМ (Турківська част.);
  • Південному РЕМ (Сколівська, Дрогобицька, Бориславська част.);
  • Східному РЕМ (Золочівська, Бродівська част.);
  • Північному РЕМ (Кам’янка-Бузька, Радехівська, Червоноградсько-Сокальська част.);
  • ЛМЕМ (Пустомитівська, Жовківська частково.).

Ліквідація наслідків негоди триває.

Львів, 5 липня. Фото: "Facebook"/Oksana Ostapyuk

Як повідомлялося, у Львові повалені дерева та обірвані лінії електропередач: аварійні бригади працюють над відновленням.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також