Поведінка Білого дому щодо України призведе до «вічної війни» - Foreign Policy

Допомога має бути спрямована на захист Києва зокрема

Про це пише американський журнал Foreign Policy.

Наразі дії щодо ситуації в Україні не доречний попри те, що найгіршого сценарію вдалось уникнути. Крайній законопроєкт про допомогу Україні може стати останнім, а існуючий пакет допомоги зможе поставити Київ у більш вигідне положення для майбутніх переговорів.

«Загалом Україна залишається слабшою стороною. Допомога Заходу не змінила цю реальність, — заявляється в публікації. - Білий дім представив ситуацію як вибір »все або нічого«: затвердити фінансування або спостерігати за загибеллю України. Така риторика містить моторошні відгомони війн від В'єтнаму до Афганістану, де Сполучені Штати продовжували вкладати ресурси в безнадійні конфлікти, бо жоден американський лідер не хотів нести відповідальність за невдачу».

Також поки що повна перемога України «неможлива», і що ключові питання щодо допомоги Україні залишаються відкритими: чого саме Вашингтон намагається досягти в Україні і чим він готовий ризикнути.

«Політологи зазначають, що будь-яке закінчення цієї війни включатиме дипломатичні переговори. Деякі роблять висновок, що якщо переговори неминучі, то їх слід почати раніше, ніж пізніше. Інші стверджують, що Україна повинна поліпшити свою бойову позицію, перш ніж приступити до переговорів. Уряд у Києві стверджує, що Росію має бути повністю вигнано з України, включно з Кримом, перш ніж почнуться переговори. Деякі навіть стверджують, що зміна режиму в Москві є попередньою умовою миру», - ідеться в публікації.

«Але тут виникають додаткові питання: як визначити, коли настав момент переговорів? Якщо Україна продовжить битися, покращиться чи зменшиться її переговорна сила? Розрахунки також ускладнюються плутаниною щодо того, чого США намагаються домогтися в Україні. Дехто наголошує на широких, універсальних принципах, таких як захист демократії або захист міжнародного порядку... Більш тверезі аналітики стверджують, що головна мета Америки в озброєнні України — знекровити Росію. Вони стверджують, що збереження припливу зброї дає змогу Заходу зменшити військовий потенціал Росії розумною ціною. Однак як мета ослаблення Росії має на увазі довгострокову, напівпостійну прихильність війні», - дійшли висновку в журналі.

Читайте також: росія не відмовилася від амбіцій захопити Київ

Позиція Білого дому є стратегічною «відмазкою», головний ризик від якої може призвести до «вічної війни» і призведе до гіршої поразки, ніж це можна було очікувати.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб