Повернувся з Бельгії на захист України: на війні загинув 21-річний пілот БПЛА (ФОТО)

Вічна пам'ять

В боротьбі з окупантами трагічно загинув 21-річний військовий ЗСУ Даниїл Новіков, оператор БПЛА. Щоб стати на захист рідної країни, парубок приїхав із Бельгії, на фронті двічі отримував поранення, але все одно повертався ставав у стрій. Про це повідомила у Facebook його бойова напарниця Леся Ганжа, йдеться у матеріалі OBOZ.UA

Вона каже, що вже більше місяця, як Дані не стало під час виконання бойового завдання, але його тіло перебуває на окупованій території і боєць все ще вважається зниклим безвісти. Він був геніальним пілотом FPV-дронів.

«Сьогодні 40 днів, як загинув мій друг і напарник Даня. Дані 21 рік. І він геніальний пілот. Напарниками ми стали майже випадково: у квітні обидва перевелися в один підрозділ. У мене було завдання запустити FPV, і мені треба було вибрати напарника. Це не така проста справа в підрозділі, де всі давно і всі розділені на екіпажі. Він приїхав через кілька днів після мене, і тоді я просто підійшла до нього і спитала: Будеш зі мною літати на FPV? Він сказав »Буду« – і ми полетіли», – написала військова.

На початку повномасштабної війни Даниїлу Новікову було всього 19 і він працював у Бельгії.

Хлопець навіть збирався там лишатися, «бо і робота гарна була, і машина службова, і соцпакет».

Проте він не лишився, а повернувся воювати за Україну.

Під час військової служби боєць отримав два поранення – у Зайцевому та Бахмуті.

Його батько – військовий лікар, якому кілька днів тому йому виповнилося 60 років, а син ще влітку 2023-го купив татові автомобіль – «щоб на ювілей і на дембель». У мами воїна – остання стадія раку, вона перебуває в полтавській лікарні. Тож їй про загибель сина не розповідають.

«Про те, що його нема, я дізналася по рації. »Хто лишився на позиції?« – »Двохсоті« – »Хто 200?« – »Даня і ..."... Світ зупинився. Його тіло там, у них. Він вважається зниклим безвісти. Але наш Даня ні в якій безвісти не зникав, він загинув при виконанні бойового завдання. Його батько теж так вважає, і ми готуємося до суду, поки є пֺ’ять живих свідків його загибелі", – заявила Леся Ганжа.

Читайте також: Зупинилося серце військовослужбовця з Львівщини Сергія Кріля

Вона додала, що, якби не війна, то навіть не впевнена, чи змогла б подружитися з Данею, та й чи зустрілися б вони взагалі. Проте військова зізналася, що попри все, вони обоє були щасливими людьми в тому пеклі.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також