Повідомлено, чи готовий Трамп розблокувати допомогу Україні

Повернення Трампа в Білий дім

Трамп не є противником військової допомоги Україні, а запропонований Білим домом пакет він блокує з передвиборчих причин. Україна може отримати допомогу на умовах кредиту.

Таку думку висловив екс-посол США в ЄС Гордон Сондленд в інтерв’ю Forbes Ukraine.

Трамп не думає про окупацію України росіянами. Блокування військової допомоги Україні є частиною передвиборчої боротьби з Байденом, переконаний дипломат.

«На жаль, це був передвиборчий гамбіт, щоб зробити деяких його прихильників щасливими», – наголосив Сондленд.

На його думку, запропонований Трампом варіант надавати допомогу Україні на умовах безвідсоткового кредиту є «обнадійливим знаком». Цей кредит, за словами Трампа, не матиме визначеного терміну повернення, а лише умову – щойно Україна розбагатіє і зможе віддати борг.

«Це важливий сигнал, до якого має прислухатися український уряд. Переконаний, якщо Трампа оберуть президентом, він буде підтримувати Україну. Всупереч тому, що говорив під час передвиборчої кампанії», – наголосив екс-посол.

За словами Сондленда, формат кредиту – це «фальшиве прикриття», покликане задовольнити найбільших ізоляціоністів серед республіканців, 

Читайте також: На Київщині люди протестують проти сусідства з Національним військовим меморіальним кладовищем (ВІДЕО)

«Щоб вони відчували, що не просто віддають Україні гроші, а позичають. Навіть якщо в кінцевому підсумку кредит не буде повернуто», – зауважив дипломат і додав, що такий формат надання допомоги Україні має більше шансів пройти Конгрес, аніж безоплатна допомога, яку просуває Байден.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також