Повідомлено про підозру двом колишнім бійцям ЗСУ, які воюють на боці рф

Зрадили Україну ще у 2014 році

ФОТО: ілюстративне

Повідомлено про підозру у державній зраді двом колишнім офіцерам Збройних сил України з Криму, які воюють на боці окупантів.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону України для УНІАН.

«За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері заочно повідомлено про підозру командиру механізованої роти та начальнику відділення зв’язку – начальнику зв’язку штабу військової частини в АР Крим, за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у 2014 році під час тимчасової окупації росією території АР Крим та Севастополя офіцери не з’явилися на службу в пункті постійної дислокації на материковій частині України. Таким чином вони зрадили військовій присязі на вірність українському народові та відмовились нести військову службу у Збройних силах України.

 У подальшому обидва зрадника проходили військову службу у складі збройних сил рф на керівних посадах і брали активну участь у збройній агресії проти України на Херсонському напрямку.

Зазначається, що у січні 2015 року вказаним особам було заочно повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 КК України) та оголошено в розшук за грошову винагороду.

Раніше повідомлялося, колишній український футболіст Тимощук вперше після 24 лютого заговорив про війну.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк