Повідомлено про підозри двом львів’янкам, які прославляли злочинні дії російських загарбників (ФОТО)

З кінця лютого 2022 року жінки публічно виправдовували збройну агресію рф

Фото ілюстративне з відкритих джерел

На Львівщині «кремлівські шанувальниці», які підтримували агресію рф відповідатимуть перед законом.

Як повідомляє управління СБУ  у Львівській області,поплічниці ворога підтримували окупацію українських територій та поширювали наративи кремля. А одна з них відкрито закликала до зміни територій України на користь ворога.

Пособницями окупантів є уродженки рф, які тривалий час проживали на Львівщині та мають українське громадянство.

Незважаючи на збройну агресію росії вони продовжували вихваляти та підтримувати політику окупанта. Використовуючи соцмережі жінки вели кремлівську пропаганду, а також виправдовували та прославляли злочинні дії російських загарбників.

За вказану протиправну діяльність їм повідомлено про підозри.

Відповідатимуть вони у відповідності до вчинених злочинів за:  ч.1 та ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);  ч.2 і ч.3 ст. 436-2 (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Матеріали справи скеровано до суду.

Як повідомляє прокуратура Львівської області, за проросійські погляди в «Однокласниках» судитимуть львів’янок.

«З кінця лютого 2022 року обвинувачені, використовуючи власні акаунти в забороненій соцмережі «Однокласники», публічно виправдовували збройну агресію рф. Поширювали дописи із зображенням президента рф, прапорів так званих «Л/ДНР» та текст наступного змісту: «Спасибо за Донецк!!!», «Спасибо за Луганск», «Крым это Россия», «Крым – это начало воссоединения русского народа», зазначається у повідомленні.

Читайте також: ДБР затримало екснардепа, чий концерн забезпечував військово-промисловий комплекс росії під час широкомасштабної війни.

Також, 61-річна жителька Львова публікувала матеріали із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території України. Остання заперечувала тимчасову окупацію АРК. Ідеологічно обґрунтовувала існування самопроголошених республік.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий