Працівник СБУ привів співробітників ТЦК до журналіста, який розслідує статки керівництва Служби безпеки (ВІДЕО)

Квартири на понад 25,5 млн грн

Журналісту «Слідство.Інфо» Євгенію Шульгату, який провів розслідування і виявив у голови кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка квартири на понад 25,5 млн грн, представники Солом'янського ТЦК та СП вручили повістку у ТЦ Києва. Про це йдеться у розслідуванні «Слідство.Інфо».  

Саме працівник СБУ міг дати вказівки представникам військкомату щодо вручення повістки журналісту Шульгату, щоб у такий спосіб «покарати розслідувача», який викрив елітне майно керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка. 

Подія відбулася 1 квітня о 21:15 біля супермаркета, у ТЦ «Дрім Таун», в Оболонському районі Києва.

«Мене здивувало, що вони підійшли саме до мене, звернулися на імʼя-прізвище і явно знали мене в обличчя. Оскільки я працював над цією історією, то одразу запідозрив, що мене зупинили у супермаркеті саме через неї», -  каже Шульгат. 

Журналіст зняв спілкування з військовими на камеру. У розмові представники військкомату зазначили, що Євгену виповнилося 27 років і він не прийшов до ТЦК оновити дані. 

Коли журналіст Євген Шульгат почав ставити запитання, чи пов’язана ситуація з його роботою над розслідуванням про керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка, військовослужбовці пішли, заявивши, що зафіксували відмову від отримання повістки.

Журналісти «Слідства.Інфо» отримали відео з камер спостереження торгового центру і виявили, що представників ТЦК та СП супроводжував чоловік у цивільному.

На відео видно, що о 21:08 журналіст Євген заходить до торговельного центру. Вже за кілька хвилин туди заходять двоє співробітників ТЦК. Разом із ними – чоловік у цивільному одязі. З відео зрозуміло, що людина у цивільному дає вказівки співробітникам ТЦК. 

«Поки журналіст перебуває у супермаркеті, чоловік у цивільному ходить біля кас, а потім швидко повертається до військових. Активно жестикулює, показуючи військовим у різні боки та залишає торговий центр. Менше ніж за хвилину військові підійшли до журналіста. З побаченого можна зробити висновок, що цей чоловік вказує військовим на Євгенія Шульгата», - йдеться у розслідуванні.

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували представників Соломʼянського ТЦК. Один з них — Олександр підтвердив, що працює саме у цьому ТЦК, однак на запитання про події у торговому центрі відповідати відмовився. Так само відреагував і його колега Сергій, який був з ним увечері 1 квітня.

«Ми відправили запит з детальними запитаннями щодо інциденту до Генштабу ЗСУ. Можливо там пояснять, на яких підставах ця людина в цивільному одязі віддає вказівки військовослужбовцям» - йдеться у повідомленні.

Джерела журналістів повідомили, що чоловік у цивільному, який керував представниками ТЦК - Олексій Володимирович Біленко — людина, близька до Іллі Вітюка. 

У базах даних журналісти знайшли Олексія Володимировича Біленка, який раніше працював у львівському управлінні СБУ. А зараз – у департаменті кібербезпеки СБУ. Тобто у тому департаменті, який очолює Ілля Вітюк – фігурант розслідування Євгенія Шульгата. 

Читайте також: на Хмельниччині група жінок напала на працівників Шепетівського РТЦК.

Олексій Біленко не відповів на дзвінки журналістів, а після повідомлень у месенджерах– заблокував журналістів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також