Працівникам ТЦК дозволили перевіряти громадян, огляд речей і транспортних засобів

В якому регіоні почали діяти особливі вимоги

З набуттям чинності нового закону про посилення мобілізації в Україні посилилися перевірки, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Незважаючи на те, що тепер повноваження воєнкомів і без того розширилися, місцеву владу в деяких регіонах наділяють додатковою владою, повідомляє mashyna.com.ua.

Так, Хмельницька обласна військова адміністрація повідомляє на своєму сайті, що ухвалила 15 травня рішення про те, що на час дії в країні воєнного стану дозволяється перевірка громадян, огляд речей і транспортних засобів. Робити це зможуть як співробітники поліції, так і військовослужбовці ТЦК.

Наразі невідомо, чи ухвалюватимуть аналогічні рішення інші ОВА. Відповідно до чинного законодавства проводити огляд салону транспортного засобу можуть лише співробітники поліції за наявності конкретних причин і підстав, здебільшого пов’язаних із розшуком зловмисників.

З набуттям чинності нового закону про посилення мобілізації в Україні посилилися перевірки, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Незважаючи на те, що тепер повноваження воєнкомів і без того розширилися, місцеву владу в деяких регіонах наділяють додатковою владою, повідомляється на автомобільному порталі mashyna.com.ua.

Так, Хмельницька обласна військова адміністрація повідомляє на своєму сайті, що ухвалила рішення про те, що на час дії в країні воєнного стану дозволяється перевірка громадян, огляд речей і транспортних засобів. Робити це зможуть як співробітники поліції, так і військовослужбовці ТЦК.

Наразі невідомо, чи ухвалюватимуть аналогічні рішення інші ОВА. Відповідно до чинного законодавства проводити огляд салону транспортного засобу можуть лише співробітники поліції за наявності конкретних причин і підстав, здебільшого пов’язаних із розшуком зловмисників.

З метою реалізації заходів безпеки на період дії воєнного стану в Україні у громадян на території Хмельницької області перевірятимуть документи, речі, автівки й службові приміщення. Як зазначає «Суспільне», про це йдеться у наказі начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Тюріна «Про введення в дію рішення ради оборони Хмельницької області».

«Начальнику Хмельницької обласної військової адміністрації спільно з начальником Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на час дії правового режиму воєнного стану на території України запровадити перевірку документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, службових приміщень на території Хмельницької області у порядку, визначеному постановою Кабінету міністрів України від 29 грудня 2021 року №1456 »Про затвердження Порядку перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану«», — написано у документі.

Читайте також: у ВРУ реєструють законопроєкт про продовження терміну оновлення даних для військовозобовʼязаних до 150 днів.

У спільному наказі начальника Хмельницької обласної військової адміністрації та начальника Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки «Про запровадження перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, службових приміщень на території Хмельницької області у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 29. 12. 2021 року № 1456» йдеться про те, що втратив чинність наказ, введений у дію 16 серпня 2023 року. Відповідно до нього в регіону було дозволено перевіряти документи, речі й транспорт.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі