Правоохоронці викрили колишню артистку філармонії з Хмельниччини в поширені «руского міра»

Жінка транслювала наративи російської пропаганди

Фото: ГУ НП Хмельницької області

У Хмельницькому поліцейські оголосили підозру в колабораційній діяльності колишній артистці філармонії. Про це сьогодні, 8 липня, повідомили у прес-службі поліції Хмельницької області.

Пенсіонерка, за даними поліції, систематично поширювала у заборонених соцмережах матеріали, які заперечують повномасштабне вторгнення РФ в Україну та виправдовують проведення так званої спецоперації. 

«Оперативники УСБУ в Хмельницькій області, спільно зі співробітниками Хмельницького райуправління поліції, викрили мешканку обласного центру в колабораційній діяльності. У заборонених в Україні соціальних мережах пенсіонерка обвинувачувала українську владу в нібито брехливому висвітленні дій російських військ на території України», — йдеться у повідомленні

Жінка активно репостила повідомлення з російських пабліків з горезвісними наративами про те, що українці самі обстрілюють свої міста і тому подібне.

Під час обшуку правоохоронці вилучили у фігурантки російську символіку (прапор РФ), георгіївські стрічки, шеврони військових підрозділів РФ, а також комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності останньої.  
Дізнавачі Хмельницького райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури вже повідомили колаборантці про підозру за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Додамо також, що сьогодні львівські поліцейські повідомили про підозру колаборанту, який обійняв посаду керівника «отдєленія паліциі» на Херсонщині.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також