Правоохоронці Закарпаття затримали кримінального авторитета, який кинув гранату на подвір’я депутата (ФОТО)

Злочине угрупування, яке намагалося тримати в страху мешканців Закарпаття, координував екснардеп-регіонал

ФОТО: ГУНП у Закарпатській області

Служба безпеки та Національна поліція знешкодили організоване злочинне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху мешканців Закарпаття. Затримано кримінального авторитета - організатора злочину, вчиненого відносно депутата облради.  Про це повідомили у Нацполіції та СБУ у Закарпатській області.

Зазначається, що 27 червня у Мукачеві співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області та Служби безпеки України затримали 42-річного кримінального авторитета, який координував силове крило організованого злочинного угруповання, члени якого тероризували місцевих жителів.

Фото: СБУ у Закарпатській області

Так, наприклад, учасники банди намагалися залякати одного з депутатів Закарпатської облради.

 23 січня 2024 року 27-річний мукачівець посеред ночі кинув гранату на подвір’я народного обранця. А перед тим неодноразово підпалювали його помешкання та рухоме майно.

Правоохоронці оперативно затримали виконавця та продовжили розслідування цієї справи з метою встановлення організатора правопорушення.

Відтак поліцейські вийшли на слід основного організатора злочину. Встановлено, що 42-річний керівник силового крила злочинного угруповання особисто керував всією підготовкою до вчинення злочину. У його помешканні правоохоронці провели обшук та вилучили речові докази злочинної діяльності.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 3, 4 ст. 27, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження майна. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Фото: ГУНП у Закарпатській області

Раніше повідомляли: у Мукачево житель Закарпаття приніс у центральний парк гранату

Наразі чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють фігуранта на причетність до організації та вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів на території області.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також