Правоохоронці затримали 25-річного офіцера ТЦК, який брав 1000 доларів за оновлення облікових даних військовозобов’язаним (ФОТО)

Затримали посадовця ТЦК на Хмельниччині

На Хмельниччині поліцейські оголосили підозру у зловживанні впливом посадовцю ТЦК.

Як повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, за 1000 доларів фігурант обіцяв військовозобов’язаним допомогу з оновленням даних, видачу військово-облікових документів та відтермінування вручення повістки про мобілізацію.

Чоловік обіцяв військовозобов'язаним допомогу зазначаючи, що має вплив на працівників ТЦК та СП. Це, за його планом, мало вселити у “клієнтів” впевненість у вирішенні будь яких питань пов'язаних з призовом, оновленням даних або ж отриманням необхідних документів.

5 серпня оперативники затримали працівника одного з територіальних центрів комплектування одразу після одержання 40 тисяч гривень у якості оплати за обіцяні послуги. У ході слідчих дій вилучено грошові кошти та мобільний телефон з можливим листуванням відносно протиправних дій.

Фігуранта затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Слідчими повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) ККУ.  Встановлюється повне коло можливо причетних осіб.

Читайте також: у Хмельницькому суд оштрафував лікаря-психіатра, який вимагав у військового 5 тисяч доларів.

За даними Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, повідомлено про підозру 25-річному старшому офіцеру одного із відділів територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також