Правоохоронці розповіли, який термін загрожує тернополянці, яка намагалась задушити свою 4-річну доньку

kievpolitciya.780x480
kievpolitciya.780x480

До 15 років або довічно можуть ув’язнити жінку, яка намагалась задушити свою 4-річну доньку в Тернополі. Про це розповіла начальниця відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Марина Чудопалова, пише «Суспільне».


Жінці наразі оголосили підозру. Дитину забрали соцслужби, каже бабуся дівчинки Ірина Сокальська.


Жінка розповідає, проживає разом з донькою та 2 онуками. У день, коли це сталось, була вдома. Сусідка Ірини Сокальської Людмила свого прізвища не назвала. Жінка розповіла, що бачила: «Прибігла з першого поверху сусідка, вирвала в мами дитину. Бо вона її била, а потім душила за шию. Викликали швидку сусіди. Дитина була дуже бідна. На голові була гуля як куряче яйце і спина була синя від побоїв».


Наразі, двох онуків, розповідає Ірина Сокальська, забрала соціальна служба. Каже, готує документи на опікунство та робить ремонт у квартирі, щоб забрати дітей.


Заступник головного лікаря обласної психоневрологічної лікарні Олександр Бондаренко розповів, що жінка, яка душила дітей, перебуває на лікуванні у психоневрологічній лікарні.


Марина Чудопалова розповіла, жінці, яка душила дітей, оголосили підозру: «На сьогодні слідство триває. Вирішується питання щодо її осудності. Підозру оголошено за замах на вбивство. Це частина 3 статті 15. Кримінального кодексу України».


Марина Чудопалова каже, відповідно до цих статей жінку можуть ув’язнити до 15 років або довічно.


Начальниця управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міськради Христина Білінська розповіла, зараз діти знаходяться на реабілітації, справу розглядають соціальні служби. Де знаходяться діти та в якому вони стані Христина Білінська не розповідає.

varta1.com.ua: Новини