Представлялися правоохоронцями: у Львові діяло представництво всеукраїнського шахрайського колцентру

Орендували зловмисники кілька приміщень у Києві, Львові та Одесі.

Фото Національна поліція

Сьогодні, 4 лютого, правоохоронці провели масштабну спецоперацію з задіянням всіх правоохоронних відомств, у тому числі спецпризначенців поліції Києва для ліквідації мережі кол-центрів у декількох областях. Про це повідомляє пресслужба Департамент стратегічних розслідувань.

На даний час проводяться санкціоновані обшуки на території Києва, Львова та Одеси.

Орендували зловмисники декілька приміщень у Києві, Львові та Одесі, де працювали понад 140 осіб.

Вони  представлялися співробітниками банківських установ або правоохоронних органів. Сфера їх «діяльності» розповсюджувалася на територію кількох пострадянських країн.

«Правоохоронці встановили, що представляючись співробітниками банківських установ або правоохоронних органів, під різними приводами змушували громадян повідомити особисті дані та паролі. Для цього вони використовували психологічні методи впливу та діяли за підготовленою інструкцією. Також зловмисники користувалися програмою підміни телефонного номера, аби замаскувати свою діяльність. Клієнтські бази даних зловмисники скуповували у «DarkNet»», — йдеться у повідомленні.

Кошти, отримані таким способом переказували на електронні гаманці, картки підконтрольних осіб, а також переводили у криптовалюту.

Поліцейські припинили діяльність мережі кол-центрів і проводять подальші заходи для встановлення організаторів та учасників злочинної діяльності, повного кола постраждалих та суми завданих збитків.

Попередня кваліфікація кримінального провадження — ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також