Представник Росії в ООН вийшов з зали під час виступу президента Євроради (відео)

Наслідки російської війни поширюються в усьому світі і ведуть до продовольчої кризи

Фото: інформативне

Посол Росії в ООН Василь Небензя залишив залу засідання Ради безпеки ООН серед виступу президента Європейської ради Шарля Мішеля, який прямо обвинуватив Росію у воєнних злочинах в Україні, у брехні та створенні глобальної продовольчої кризи.

Під час виступу, який відбувся в понеділок у Нью-Йорку в рамках засідання Ради безпеки ООН, Мішель прямо звернувся до представника РФ, та опублікував відповідне відео у «Twitter».

«Пане посол Російської Федерації, давайте будемо відвертими. Кремль використовує постачання продовольства як невидимі ракети проти країн, що розвиваються. Драматичні наслідки російської війни поширюються в усьому світі і ведуть до продовольчої кризи, штовхаючи людей до бідності та дестабілізації всього регіону. Росія повністю несе відповідальність за цю продовольчу кризу. Тільки Росія, незважаючи на кремлівську кампанію брехні та дезінформації. Я бачив це на власні очі в Одесі. Мільйони тонн зерна простоюють у контейнерах і кораблях, тому що у Чорному морі — військові російські кораблі. Це російські атаки руйнують українську інфраструктуру, це російські танки, бомби та міни не дозволяють Україні сіяти та збирати. Кремль також зробив ціллю зерносховища та краде з України, покладаючи вину на інших — це пропаганда, найчистіша і найпростіша пропаганда», — заявив Шарль Мішель.

Після цих слів Небензя піднявся і попрямував до виходу, на що Мішель йому сказав: «Пане посол, ви можете покинути зал. Можливо, це простіше не чути правди, посол». Це вперше щоб посол РФ в ООН залишив зал під час українського питання".

Залишивши засідання, російський посол пояснив журналістам, що «не міг залишитися» і звинуватив Мішеля в «брехні». 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також