Прем'єр Великої Британії спростував заяву свого колеги про відправку військових інструкторів до України

Це відбудеться, але лише в перспекиві

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші  Сунак спростував заяву свого колеги, міністра оборони Гранта Шапса про надсилання британських військових до України. Про надсилання британських військових до України повідомив новий міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс в інтерв’ю Telegraph.

За його словами, у перспективі це має відбутися, але точно не зараз.

Нещодавно він провів переговори з керівництвом армії про перенесення офіційної програми з навчання українських військових під керівництвом Великої Британії безпосередньо в Україну, щоб не покладатися на британські бази чи бази членів НАТО.

Проте Сунак спростував заяву Шаппса, зазначивши, що найближчим часом не планується відправляти британські війська в Україну. Про це повідомляє Reuters.

«Те, що міністр оборони говорив, полягало в тому, що одного разу в майбутньому ми могли б провести частину цих тренувань в Україні», - зазначив прем'єр Британії.

Члени НАТО, включно з Великою Британією, поки уникають направлення своїх військових до України через ризик, що вони можуть потрапити під обстріл росії.

Окрім того, розгортання британських військ в Україні або надання військово-морської підтримки в Чорному морі означало б значне збільшення участі Великої Британії у цій війні.

Після поїздки до Києва 28 вересня пан Грант Шаппс також розповів, що він розмовляв з президентом Володимиром Зеленським про те, як ВМС Великої Британії можуть допомогти у захисті комерційних суден від атак Росії в Чорному морі.

«Важливо, щоб ми не дозволили за замовчуванням встановити, що якимось чином міжнародне судноплавство в цих водах заборонено», — наголосив британський міністр оборони.

Читайте також: Британія оголосила нові санкції за російські псевдовибори на окупованих територіях України

Видання зазначає, що понад 20 тисяч українських військовослужбовців уже пройшли базову загальновійськову підготовку у Великій Британії в межах операції INTERFLEX

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена