Прем’єр прокоментував скандальний виступ хору ім. Верьовки: кожен може жартувати, як вважає за потрібне (відео)

cb59e9c8b77edbf64afdfc0f56bab252
cb59e9c8b77edbf64afdfc0f56bab252

У демократичній державі кожен може жартувати, як вважає за потрібне, і виступ Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки в ефірі «Вечірнього кварталу» із гумористичною піснею про згорілий будинок ексочільниці Нацбанку України Валерії Гонтаревої не стосується позиції Президента Володимира Зеленського. Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, під час брифінгу за підсумками засідання уряду, передає кореспондент «УНН».

«У публічній площині зараз в України багато ворогів, і кожну ситуацію намагаються інтерпретувати в такому вигляді, щоб подати Президента в неправильному світлі. Я неодноразово бачив справжню реакцію Президента на історію з пожежею в будинку пані Гонтарєвої. Ця реакція була абсолютно правильна і людська: ніхто не може радіти з того, що у людини згорів будинок, і це точно неправильно. І Президент Зеленський точно з цього не сміявся. Більше того, як очільник держави він вживає всіх можливих заходів, щоб розібратися, як так вийшло, що будинок загорівся… Тому прив’язувати ситуацію з цим гумором — яким би він не був вдалим чи невдалим — з позицією Президента я би точно не став — ця паралель мені здається дуже небезпечною», — зазначив Гончарук.

«Тому оцінювати гумор політику чи державному чиновнику, на мою думку, взагалі — дурний тон», — наголосив він.

Голова уряду підкреслив, що у світі дуже багато сатиричних видань з дуже різним стилем.

«У нас демократична держава, і кожен може жартувати, як йому видається. Якщо би це була б якась інша команда, а не команда »95 кварталу«, то цей гумор пішов би незаміченим», — підкреслив він.

Нагадаємо, в Україні розгорівся скандал: Національний заслужений академічний народний хор України імені Григорія Верьовки та гуморист Євген Кошовий в ефірі «Вечірнього кварталу» виконали гумористичну пісню про спалення будинку колишньої голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Після цього, генеральний директор хору імені Верьовки Зеновій Корінець розповів, що колектив відчував незручність виконання цієї пісні. Він також повідомив, що за два дні виступів у «Палаці Україна» хору ім. Верьовки заплатили 30 тис гривень.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=238&v=04AffaZbiGI

varta1.com.ua: Новини