Преміювала себе на 20 тисяч гривень: на Львівщині за корупцію судитимуть голову сільської ради

ревега-деньги
ревега-деньги

За процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури, працівники місцевого відділу поліції, спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області, задокументували факт заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно. 

З’ясовано, що підозрювана, у період листопада 2015 року–лютого 2017 року, присвоювала собі кошти місцевого бюджету, пише прес-служба прокуратури у Львівській області. 

Зокрема, не раз підписувала та видавала розпорядження сільського голови щодо свого преміювання. Таким чином, зловмисниця завдала збитків сільраді на понад 20 тис грн.

Відтак, відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 481 КПК України, вчора, 27 лютого 2019 року, виконувач обов’язків прокурора Львівської області вказаній особі повідомив про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Вирішується питання про обрання фігурантці міри запобіжного заходу.

Довідково: за скоєне кримінальне правопорушення їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

varta1.com.ua: Новини