Президент Франції назвав умову, за якої його країна відправить війська в Україну, - ЗМІ

Тільки в якщо окупанти рф прорвуться на Київ чи Одесу

Фото ілюстративне

Президент Франції  Емманюель Макрон на зустрічі з парламентськими партіями заявив, що відправлення військ в Україну можливе, а разі, якщо окупанти рф прорвуться на Київ чи Одесу.

Про це повідомив представник комуністичної партії Фаб'єн Руссель, якого цитує L'Independant.

Представник ультраправої партії «Національне об'єднання» Джордан Барделла стверджує, що «немає жодних обмежень та червоних ліній».

Координатор партії «Нескорена Франція» Мануель Бомпар розповів, що «приїхав на зустріч занепокоєним і поїхав ще більш занепокоєним». Руссель додав, що Макрон показував парламентарям карти можливих напрямків ударів росіян в Україні.

«Макрон згадав сценарій, який може ініціювати інтервенцію: просування фронту у бік Одеси або у бік Києва», – зазначив політик.

Додамо, що минулого тижня Емманюель Макрон заявив про теоретичну можливість відправки західних армій в Україну. Після цього європейські країни одна за одною на офіційному рівні наголосили, що відправка військ в Україну не розглядається.

Читайте також: МЗС Франції роз'яснили пропозицію Макрона відправити війська в Україну

Однак представники деяких країн все ж побачили певний сенс в словах Макрона. Наприклад, голова МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що ініціатива Макрона «варта уваги», адже в Україні «вирішується доля Європи»



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена