Президент Литви зробив заяву про тривалість війни в Україні

Війна буде позиційною та виснажливою

Війна  Росії в Україні стане позиційною та виснажливою, а тривати вона може аж поки одна зі сторін не видихнеться. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа в коментарі Delfi.

«Зараз ми повернемося до status quo, вона знову стане позиційною, виснажливою. Тоді підраховуватимуться втрати обох сторін і, нарешті, чекатимуть, доки одна з країн не досягне тієї точки, коли більше не зможе продовжувати війну», - сказав він.

Кремль буде намагатися перехопити ініціативу, а Україна максимально протистояти цього. Він також висловив упевненість у тому, що у разі прориву фронту росіянами Україна не програє війну.

«Росія, звісно, може мобілізувати ресурси, не враховуючи думку власного народу, як мобілізувати людей, так і направити все на військові цілі. Можливості інших держав більш обмежені, просто тому, що вони - демократичні суспільства. Все це ті фактори, але ще раз повторюю - не йдеться про поразку України, йдеться про сценарій війни, який невигідний для України», - сказав Науседа.

Президент Литви також зауважив, що Кремль може демонструвати готовність до переговорів, але це лише «тактичні хитрощі». Натомість коли починати переговори з РФ - вирішуватиме лише Київ. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також