Президент назвав, скільки ракет випустила росія по українських містах

І переважна більшість по цілком цивільних об’єктах

Фото ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський заявив, що, станом на ранок 13 липня, росія запустила по Україні 2960 ракет. Про це він сказав 13 липня, звертаючись до учасників конференції «Азійське лідерство», яка відбувається у Сеулі (Корея).

Глава української держави назвав такі дії РФ терором, так як основними цілями ворожих ракет є цілком  цивільні об’єкти.

«2960 ракет станом на цей ранок — саме стільки встигла запустити Росія по наших містах. І головна мета ракет — цивільні об’єкти», — зазначив Зеленський.

За словами Володимира Зеленського, якщо терор залишиться безкарним, то повториться в інших частинах світу, в інших країнах. Зеленський наголосив, що російська артилерія бере в заручники українські міста. Російська армія організовує свій наступ так, щоб її гармати й реактивна артилерія могли бити по житлових районах міст.

«Це тактика росії, яка спрямована на те, щоб вигнати людей із наших міст і щоб кожен з українців відчував страх перед державою-терористом», — заявив президент України та додав, що жодна інша держава світу не витрачала стільки грошей на свідоме розповсюдження дезінформації, конспірології, антинаукових теорій змови, зокрема й щодо вакцин, як це робить Росія.

Президент України також подякував Кореї за підтримку і вірить, що результативність спільних зусиль може бути такою, щоб іще через сто днів можна було сказати, що агресор справді покараний, а всі інші потенційні агресори світу не мають жодної альтернативи нормальному мирному життю.

Нагадаємо, 24 лютого росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву.

Широкомасштабне вторгнення триває вже 140-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Раніше повідомлялося, що у Чорному морі перебувають шість носіїв «Калібрів».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена