Президент повідомив про затримання людей, які причетні до вибуху в Чернігові

Страшна трагедія

Затримано двох людей, які причетні до вибуху, який стався на ярмарку в Чернігові. Про це у вечірньому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Той, хто дав наказ відвезти бойову зброю на публічний міський захід, і той хто дозволив дитині взяти зброю до рук. Кримінальне провадження у ДБР. Ще раз попереджаю усіх представників влади та правоохоронних органів на місцях — пильнуйте, щоб на публічних заходах не було бойової зброї та інших небезпечних заходів», — каже Зеленський.

Внаслідок детонування одного з боєприпасів, який трапився 3 вересня на Валу, у Чернігові, під час благодійного ярмарку травми отримали восьмеро дітей (віком від 2 до 12 років), двоє з яких перебувають у дитячій лікарні, шестеро дорослих цивільних та один військовий, який нині у військовому шпиталі.

Окрім дворічного хлопчика, постраждали чотирирічний та тринадцятирічний хлопці, які отримали акустичну травму — так зване оглушення. Семирічному в лікарні наклали шви на руку, також у нього діагностували струс мозку. Нині дитина госпіталізована. Двоє братів, 10 й 12 років, уже відпустили додому. У старшого — травма тулуба, пише «Суспільне».

Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону здійснюватиме процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 414 КК України).

За даними слідства, під час проведення виставки зброї військовослужбовці територіальної оборони демонстрували цивільним зброю та боєприпаси. Під час демонстрації один з боєприпасів здетонував.

Раніше повідомлялося про стан 2-річного хлопчика, який постраждав на виставці зброї в Чернігові.

Нагадаємо, що перші секунди після пострілу і вибуху в середмісті Чернігова потрапили в об’єктив місцевих журналістів.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена