Президент України назвав головне завдання ЗСУ на полі бою

Зеленський не ризикнув прогнозувати хід бойових дій

Найголовніше завдання України на полі бою цього року – не дати досягти росіянам успіху в їхньому наступі. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу після Саміту миру у Швейцарії.

 “На Харківщині, я вважаю, ситуація зараз краща, вона стабілізувалася. Завдяки нашим воїнам. І найближчим часом, завдяки нашим партнерам, буде посилення наших воїнів, і будуть відповіді загарбникам вже на полі бою міцніші”, – наголосив глава держави.

Окремо президент не ризикнув прогнозувати хід бойових дій у наступному році, оскільки все залежатиме від двох речей: сил України на полі бою та результатів дипломатичної роботи.

Нагадаємо:

Президент України Володимир Зеленський у відповідь на пропозицію нібито мирного врегулювання війни з боку лідера рф володимира путіна заявив, що подібні умови є ультиматумом, якому не можна довіряти. 

Також Лідер держави закликав країни-учасниці мирного саміту у Швейцарії до активної роботи над Формулою миру, щоб на другому Саміті вже зафіксувати реальний кінець війни, яку розпочала росія.

Згодом він заявив, що допомога США є достатньо серйозною, але її недостатньо для перемоги над росією.

Президент подякував усім учасникам першого Саміту миру за те, що вони вжили кроків до миру разом. Крім того, Зеленський заявив, що підготовка до наступного Саміту миру займе кілька місяців.

Премєр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявила, що якщо росія не погодиться на умови за підсумками Саміту миру, інші країни змусять її здатися. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також