Президент України відреагував на масовану атаку безпілотниками

Пообіцяв ворогові відповідь

Фото з відкритих джерел

В ніч проти 3 листопада окупанти рф завдали масованого удару по Україні зі застосуванням ударних БПЛА типу «Шахед». Усього було запущено близько 40 дронів-камікадзе.  Президент України Володимир Зеленський, коментуючи атаку, пообіцяв ворогам потужну відповідь і запевнив, що сили протиповітряної оборони та мобільні вогневі групи буде посилено. Про це він повідомив в Telegram.

«Цієї ночі було близько сорока »Шахедів«. Більше половини збито. Наша авіація, зенІтники, мобільні вогневі групи – дякую вам, воїни, за кожне збиття! Захисники неба працювали результативно на території десяти областей – Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Київської, Кіровоградської, Вінницької, Хмельницької, Львівської. Дякую всім за уважність! На жаль, були і влучання. Попередньо – без жертв. Наслідки ліквідовуються. Харків… Львівщина, Франківщина. Посилюємо ППО. Посилюємо мобільні вогневі групи. Усвідомлюємо, що з наближенням зими російські терористи будуть намагатись завдавати більше шкоди. Будемо відповідати ворогу. Потужно!», – зазначив Зеленський

Додамо, що в ніч проти 3 листопада 2023 року окупанти рф атакували Україну чотирма десятками БПЛА типу «Шахед-136/131» та керованою авіаційною ракетою Х-59. Безпілотники запускали з Курської області рф та з району Приморсько-Ахтарська, ракету випустили з повітряного простору окупованої Херсонщини.

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил знищено 24 ударних БпЛА та одну керовану авіаційну ракету. Значна частина БПЛА була спрямована у Львівську область.

Сюди ворог скерував 16 дронів.

Внаслідок атаки є влучення в обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Також є влучення по технічній території інфраструктурного об'єкта на Одещині. На Івано-Франківщині ворог атакував військовий обʼєкт.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена