Президент України закликав НАТО надати сучасні системи ППО для захисту людей

По цивільних кварталах України щодня влучають 10–15 російських крилатих ракет

Фото: інформативне

Президент України Володимир Зеленський розповів, що очікує від третьої зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Рамштайні рішення про надання державі сучасних систем протиповітряної оборони, яких вона потребує для захисну цивільних.

Про це лідер України розповів на пресконференції з данськими ЗМІ.

Президент повідомив, що по цивільних кварталах України щодня влучають 10–15 російських крилатих ракет.

«Це велика проблема. Не складно порахувати, що 300 ракет можуть бути використані за один місяць. І ви розумієте, яка кількість людей може загинути. Тому, якщо ми не можемо закрити небо тими речами, які ми пропонували, то ми сьогодні просимо надати нам ППО, яке зможе зміцнити нашу оборону і зменшити кількість влучань у звичайних людей. Я дуже очікую на таку підтримку», — заявив глава держави.

«Це вже можуть зробити не тільки США, але й європейські партнери. Ми дуже чекаємо на таке рішення європейців», — повідомив Володимир Зеленський.

По цивільних кварталах України щодня влучають 10–15 російських крилатих ракет, внаслідок чого мирне населення гине.

Він також нагадав, як від початку війни Україна просила закрити небо над своєю територією і пропонувала альтернативні варіанти цього.

«З самого початку війни я просив закрити небо. Але ми не дочекалися цього, на жаль. Ми постійно знаходили альтернативи такому рішенню. Не можете закрити небо — дайте нам відповідні літаки. Ми не дочекалися літаків. Не можете дати літаків — дайте нам, будь ласка, сучасні системи ППО», — заявив Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також