Президент утворив Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань

Штаб працюватиме у трьох напрямках

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо створення Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань. Про це повідомив Офіс президента.

Штаб допомагатиме громадянам у подоланні складних життєвих обставин у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України.

Через військове вторгнення Росії в деяких українських містах і селах склалася вкрай важка гуманітарна ситуація. Чимало людей втратили свої домівки або залишилися без доступу до води, їжі, ліків, предметів першої необхідності.

Щоб ефективно надавати постраждалим громадянам допомогу, Глава держави створив Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань, який оперативно координуватиме волонтерські ініціативи, міжнародні гуманітарні організації та фінансування зі спеціально створеного Нацбанком рахунку для пожертв на гуманітарні потреби.

Штаб працюватиме у трьох напрямках:

  • гуманітарна допомога від урядів іноземних держав і міжнародних організацій;
  • допомога від великого бізнесу військовим адміністраціям і громадам;
  • допомога від органів влади військовим адміністраціям і громадам.

Головою Координаційного штабу визначено керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

До складу штабу увійшли: заступник керівника Офісу президента з питань соціальної політики та охорони здоров’я, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, по одному представнику від Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства соціальної політики.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також