Президент відповів, чи потрібно мобілізувати зараз пів мільйона людей

Зеленський відповів, що питання мобілізації це, передусім, - питання справедливості.

Фото умовне

У відповідь на питання про посилення мобілізації, президент України відповів, що наразі немає необхідності мобілізувати в Україні 500 тисяч людей.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у інтерв'ю 4 News, пише Ліга.

«Я поки що не бачу потреби мобілізувати пів мільйона людей. Не тому, що мені хочеться комусь сподобатися, а тому що це люди, життя. Я не побачив сьогодні достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати: пів мільйона треба мобілізувати. А третє, це гроші. І як би хто не ставився, всі ці фінанси не походять від партнерів. Все це дає український бюджет», - додав він.

Раніше Володимир Зеленський зазначив, що питання мобілізації це, передусім, - питання справедливості. Є люди, які з перших днів на війні і не жаліються при цьому.

«Про мобілізацію - це передусім питання справедливості...Те, що вони не жаліються, не значить, що не має бути можливості їх замінити, їм відпочити, тим, хто відвоював всі ці місяці, я впевнений, найскладніші», - зазначив Зеленський. 

За його словами, інструмент мобілізації необхідний саме для того, щоб підготувати нових людей.

Зеленський також виступив за те, щоб на фронт не кидали непідготовлених мобілізованих людей.

"Справедливо замінити, комусь справедливо відпочити. Несправедливо обходити, коли хтось за тебе гине, і справедливо, що людина має знати, куди вона йде, на скільки, наскільки її підготують", - резюмує глава держави. 

Додамо, що 11 січня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що за результатами наради у парламенті за участі головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, начальника Генштабу Сергія Шаптали й міністра оборони Рустема Умєрова законопроєкт про мобілізацію повернули назад на доопрацювання.

Читайте також: чому в Україні не мобілізовують ув'язнених: пояснення Мін'юсту

Раніше міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що команда міністерства вже підготувала нову редакцію законопроєкту про мобілізацію із врахуванням пропозицій народних депутатів. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також