Президент відповів на петицію про скасування заборони на виїзд чоловіків з України

Питання адресоване не йому

Фото: президент України Володимир Зеленський

Сьогодні президент України Володимир Зеленський заявив, що петиція щодо скасування заборони на виїзд за кордон чоловікам призовного віку має адресуватися не йому, а батькам полеглих воїнів. Про це він заявив під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою, передає «УНН».

“Ви знаєте, я, напевно, не до кінця розумію, до кого ця петиція — до мене, а може, ця петиція повинна адресуватися до батьків тих воїнів, яких втратили через те, що вони захистили ціною свого життя Україну, ту чи іншу область, той чи інший регіон, те чи інше місто. Ви знаєте, що у більшості своїй захищали не своє місто, де народилися. Сьогодні від 50 до 100 людей можуть гинути на найскладнішому напрямку сходу нашої держави, вони захищають нашу державу й нашу незалежність”, — заявив Зеленський.

На думку Президента, петиція про виїзд чоловіків за кордон під час воєнного стану не зовсім до нього.

«Тому я так і відповім, це якщо по-людськи. А якщо згідно із законом, то згідно із законом у нас є певна кількість днів розглядати будь-яку петицію», — додав Зеленський.

Нагадаємо, що на сайті президента з’явилась петиція з проханням скасувати заборону чоловікам призовного віку виїжджати з України. За три дні петиція набрала понад 25 000 голосів, необхідних для розгляду.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також