Президент заявив, що всі звірства Росії були заплановані

Це підтверджують свідчення пілотів-окупантів

Володимир Зеленський заявив, що усі звірства, які, наразі, вчиняє Росія в Україні, були заплановані й це підтверджують свідчення пілотів-окупантів, яких українські військові взяли у полон. Про це повідомив Президент України у відеозверненні.

«Заговорили російські військові, яких взяли у полон наші захисники — сотні полонених. Серед них і пілоти літаків, які бомбили наші міста, наших мирних людей. Ми почули їхні свідчення, ми побачили документи, мапи, плани, не вчорашнього дня. Це не імпровізація, це війна, вони готували це вторгнення саме так — жорстоко, цинічно. За відома з порушенням правил війни. Тому Харків, тому Чернігів, тому Суми, тому Маріуполь і багато інших міст-героїв побачили чисте зло, звірство. Так було заплановано, але це не вб’є нашу людяність, не вб’є нас», — зауважив Зеленський.

Президент повідомив, що українці поводяться з полоненими в рамках Женевської конвенції, попри постійні бомбардування міст.

«Звідки на нашу територію щодня йдуть ракети, йдуть колони техніки, летить авіація? Проти мирних людей, проти мирних міст — Житомир, Коростень, Овруч, передмістя Києва, міста на Півдні, вони готуються бомбардувати Одесу», — зауважив Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також