Президента просять скасувати заборону виїзду за кордон чоловіків

Триває збір 25000 голосів

Володимира Зеленського просять скасувати заборону чоловікам призовного віку виїжджати з України. Відповідна петиція з’явилася на сайті президента і вже набрала понад 19 тисяч голосів за два дні. Для того, щоб її розглянув Володимир Зеленський, вона має набрати щонайменше 25 000 голосів за три місяці.

«Закликаємо Президента України:

  • скасувати заборону виїзду з території України чоловіків віком від 18 до 60 років і повернути вільний перетин кордону громадянами України;
  • переглянути порядок призову під час мобілізації, запровадивши пріоритет призову добровольців;
  • посилити відповідальність співробітників військкоматів та прикордонних пропускних пунктів за корупційні правопорушення», — йдеться у тексті.

Автор петиції Гуміров Олександр Ігорович в тексті закликає скасувати заборону виїзду.

«В Україні триває війна. Це війна вільних людей за свободу проти неволі. Проте, деякі законодавчі ініціативи влади мають ознаки відмови від цінностей свободи. Так, наприклад, всупереч логіці, виявляється, захищати свободу необхідно примусово. Спочатку, всупереч нормам міжнародних конвенцій, поза межами законів України, введено заборону на виїзд з країни майже всім дорослим чоловікам. Тепер розглядається кримінальне покарання за виїзд з країни під час війни аж десятьма роками ув’язнення.

Ці ініціативи не мають нічого спільного із правопорядком. Ці ініціативи лише породжують корупцію і беззаконня. Не буде ефективною у захисті України людина, яку примусом змусили стати «захисником». Не потрібні Україні, країні вільних свідомих людей, методи тоталітарних деспотій. Вільні люди України здатні на основі вільного волевиявлення захистити свою вільну Батьківщину. Треба вірити у Народ України, а не ламати його через коліна», — йдеться у дописі.

Автори повідомляють, що така заборона спричиняє корупцію.

"Ми спостерігаємо черги до військкоматів добровольців, яких відправляють додому чекати вакансій. При цьому ті ж військкоматів полюють на чоловіків біля торгівельних центрів, щоб вручити їм повістки. З якою метою? Тільки хабарі — нічого іншого логіка не підказує.

Ми спостерігаємо як чоловіки на дорогих автівках-іномарках, попри будь-які заборони, вільно виїжджають із країни. Оскільки будь-яка безглузда заборона породжує корупційні схеми. І влада сьогодні сама їх створює для таких «мажорів». Знов-таки, виключно ради хабарів. При цьому, добросовісні люди, які хочуть і можуть допомагати Україні, не в’їжджають на територію України, оскільки потім не зможуть виїхати і, відповідно, втратять можливість допомагати там, де вони є ефективні. Не кожен повинен сидіти із рушницею в окопі. Багато хто більше ефективні в інших сферах. Зокрема, в бізнесі, податками якого наповнюється бюджет воюючої країни. Багато чоловіків, які є єдиними годувальниками своїх родин, не можуть наразі виїхати на роботу за межі України. Відповідно, їх родини залишатимуться без грошей, а в Україну не поступатиме валюта.

І заради чого це все? Заради хабарів в кишені негідників? Чи, можливо, щоб відбити у українців бажання захищати Україну і планувати майбутнє своїх родин в Україні? І не треба бравади про «щурів, які тікають з корабля»", — йдеться у дописі.

Станом на 20 травня, петиція набрала 19 896 з 25 000 необхідних голосів.

Додамо, що в Україні продовжать термін дії воєнного стану.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена